Coaching

COACHING

Bij het programmaonderdeel  ‘coaching’ werkt een koor/vocal group 50 minuten aan een bepaald aspect van hun performance. De leervraag is vooraf door de groep opgegeven en door de organisatie bij de betreffende coach aangeleverd.
De coaching wordt gegeven door één van onderstaande coaches:

David de Geus

David de Geus

David de Geus studeerde Jazz Piano en Music Education aan de The City College in New York.  Sinds zijn terugkomst naar Nederland in 2008 werkte David als pianist bij Joop van den Ende theaterproducties voor verschillende musicals.
Hij staat nu als docent aan het hoofd van de muziekafdeling van de International School Utrecht.
Hij is dirigent van jeugdkoor Hatikwa (topklasse popkoren) en was vele jaren de dirigent van The Amsterdam Vocals (topklasse grote vocal groups).
Hij arrangeert voor zijn eigen koren en projecten of in opdracht. In 2015 won hij de (gedeelde) 1e prijs voor het beste arrangement op het BALK TOPfestival in Rotterdam.
David: “Ik hou van muziek waar je kippenvel van krijgt. Waar naast muzikaliteit en techniek ook emotie en passie in zit, dan pas komt muziek écht aan!”

Meer informatie: http://www.daviddegeus.com

 

Sjoerd Jansen

Sjoerd Jansen is muzikant, docent, arrangeur en dirigent.
Zijn ‘roots’ binnen de muziek liggen bij het muzikantschap. Het zelf bespelen van instrumenten is waar het allemaal mee begon en is wat nog steeds het grootste deel van zijn werk en leven uitmaakt. Hij speelt op professioneel niveau piano, drums, gitaar en basgitaar.
Hij arrangeert voor veel ensembles en in verschillende genres. De komende periode componeert hij filmmuziek.
Zijn liefde/passie voor het dirigeren is wat later ontstaan.
Hij richtte met enkele anderen een eigen show/musicalorkest op, het Rex Orkest. En een half jaar geleden richtte hij opnieuw een orkest op, een klassiek symfonieorkest, genaamd ‘Collettivo Sinfonico’.
Als muzikaal leider en/of dirigent heeft hij met o.a. Brigitte Kaandorp, René van Kooten, Remko Harms, Lone van Roosendaal, Daniél Cohen en Frédérique Sluyterman van Loo gewerkt.
Hij heeft de muzikale leiding van 2 vocal groups in de BALK Topklasse: Close-Up en Leeuwenhart, die in 2017 respectievelijk de 5e en 6e plaats behaalden. Tevens is hij dirigent van het topbarbershopkoor The New Harvest Singers, waarmee hij een 1e plaats behaalde op de barbershopconventie van 2017.

Meer informatie: https://sjoerdjansen.nl

Tijs Krammer

Tijs Krammer

Tijs Krammer studeerde lichte muziek zang aan het Utrechts Conservatorium en koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
Hij zong in Montezuma’s Revenge en was oprichter en dirigent van Be Sharp!, Divina, Leeuwenhart (winnaar van het Nederlands Koorfestival 2008) en Vocalicious (winnaar van het Balk Top-festival 2011). In 2017 behaalde hij met vocal group Twelve de 2e plaats op hetzelfde festival.

Tijs is docent bij de opleiding Vocal Leadership aan het conservatorium van Rotterdam. Hij is daarnaast bij Balk cursusleider van de opleiding ‘Dirigent Licht Vocaal’ en van de arrangeercursus. Hij is hoofddocent van de Ward Swingle Cursus, een zomercursus voor dirigenten.
Sinds 2018 is Tijs docent aan het conservatorium van Amsterdam. Hij arrangeert voor diverse professionele vocal groups.

Meer informatie: http://www.krammer.nl/nl/home.htm

Christoph Mac-Carty

Christoph MacCarty is jazzpianist, dirigent en componist/performer van muziektheater producties.
Sinds 2008 is hij dirigent van Dekoor Close Harmony uit Utrecht, waarmee hij, zowel nationaal als internationaal, een bijzonder groot aantal eerste prijzen heeft behaald.
Behalve op het Balk Topfestival werden in de afgelopen jaren veelvuldig eerste prijzen behaald op de World Choir Games (Pop en Jazz), het meest recent in 2018.
Zeer tot de verbeelding sprekend was in 2014 het optreden van Dekoor met de Rolling Stones op Pinkpop (Nederland) en TW Classic (België).
De afgelopen 2 jaar trad hij met Dekoor op het Sziget Festival in Boedapest op.
In dezelfde periode was Dekoor met een eigen theatershow te zien in groot aantal Nederlandse theaters.
Aan het conservatorium van Enschede geeft hij les aan vocale ensembles en hij is veelgevraagd voor masterclasses en workshops.
Naast dirigent is Christoph jazzpianist. Met zijn trio „Robinson, Freitag and Caruso“ won hij de „Dutch Jazz Competition“ in 2005 van het North Sea Jazz Festival (NL).
En tenslotte is hij als componist en performer betrokken bij muziektheater producties.

Merel Martens

Merel Martens

Merel Martens is in de koormuziek in Nederland een sterke innovatieve kracht en smaakmaker.
Ze volgde na haar reguliere opleiding in Nederland de master studie Rhythmical Choir Conducting in Aalborg (Dk).
Inmiddels heeft zij verschillende succesvolle vocal groups onder haar hoede.
De groep MAZE – Lost in voices wist al een jaar na oprichting het BALK TOPfestival 2017, het SingStrong Festival in New York en het Nederlands Koorfestival 2018 te winnen. Merel behaalde bij het laatste festival de prijs voor de beste dirigent van 2018.
Daarnaast is zij dirigent van het innovatieve VOÏSZ Vocal Projects, dat in oktober 2015 de 1e plaats op het BALK TOPfestival behaalde.
In het nabije verleden heeft zij leiding gegeven aan meerdere eveneens succesvolle groepen, onder andere het op improvisatie gerichte Dutch Organic Choir en de groep Pitch Control.
Zij is momenteel op de conservatoria Codarts Hogeschool voor de Kunsten te Rotterdam en op de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg actief in het opzetten van de opleiding ‘Vocal Leadership’ voor koorleiders, in nauwe samenwerking met the Royal Academy of Music Aarhus/Aalborg in Denemarken.

Meer informatie: http://www.merelmartens.eu/

Rohan Poldervaart

Rohan Poldervaart

Rohan Poldervaart was dirigent van o.a. Divina Close Harmony Utrecht, vocal group The BasZment en is sinds 2016 de dirigent van The Amsterdam Vocals (opnieuw gepromoveerd naar de topklasse middelgrote vocal groups). Hij heeft veel ervaring met het dirigeren van jeugdkoren.
Rohan is muzikaal leider bij Operamakers. Het project Vocal Statements (zingen in het VMBO onderwijs) van Operamakers won in 2018 de prijs van het Fonds voor Cultuurparticipatie.
Naast zijn werkzaamheden in Nederland verzorgt hij ook workshops in het buitenland o.a in België, Denemarken en China.
Rohan heeft in 2017 de master Rhythmical Choir Conducting in Aalborg (Dk) afgerond en studeert in 2019 af voor zijn post- master. Sinds 2018 is hij als docent werkzaam aan de opleiding Vocal Leadership van Codarts Hogeschool voor de Kunsten te Rotterdam en op de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.
Meer informatie: http://rpmusic.nl

Jirre Stoutjesdijk

Jirre Stoutjesdijk is koordirigent, gitarist en muziekdocent. Hij is als gitarist opgeleid aan de Zadkine popacademie Rotterdam, behaalde zijn bachelor in music education aan Codart Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam en deed aan de Academy of music Aalborg (DK) de masteropleiding rhythmic choir conducting / vocal leadership.
Hij is dirigent van o.a. Pitch Control en Gospelkoor We Believe. Daarnaast is hij als docent verbonden aan het conservatorium van Rotterdam.

Meer informatie: http://www.jirrestoutjesdijk.nl

 

 

 

 

Advertenties